VENTILATIE LIER

Groothandel Van Steenbergen, de betrouwbare leverancier in ventilatie in Lier en omgeving

Woningen zijn steeds meer geïsoleerd, en terecht! Dat brengt echter met zich mee dat voor een gezond binnenklimaat ook voldoende moet geventileerd worden. Sinds 2006 is de plaatsing van ventilatie zelfs wettelijk verplicht in nieuwbouwwoningen en bij renovaties. 

Een goede ventilatie van de woning is alleen mogelijk wanneer er een degelijk en kwalitatief ventilatiesysteem aanwezig is.

Die systemen bestaan er in verschillende soorten. Wij hebben ervaring met elk type systeem en kennen de specifieke eigenschappen van elke optie en de voor- en nadelen. 

U bent bij ons dan ook aan het juiste adres om u te adviseren over het juiste systeem in uw woning of bedrijfsgebouw. 

Voor de plaatsing van uw ventilatie doen wij een beroep op ons uitgebreide netwerk van gespecialiseerde installateurs

Bent u een fervent doe-het-zelver? Neem gerust contact met ons op. We helpen u met plezier.

Ventilatiesysteem op jouw maat

Ventilatiesysteem C en C+: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer

Dit type ventilatiesysteem werkt op een hybride wijze. Het combineert natuurlijke met mechanische ventilatie. Verse lucht komt langs raamroosters op natuurlijke wijze de woning binnen. In de natte ruimtes staan echter ventilatoren in voor de mechanische afvoer van de vervuilde lucht. 

Het ventilatiesysteem C+ werkt op dezelfde manier, maar is energiebesparend omdat het met een vraaggestuurde mechanische afvoer werkt. Lucht wordt enkel mechanisch afgevoerd wanneer dat nodig is. 

Ventilatiesysteem D en D+: mechanische toevoer, mechanische afvoer

Bij een ventilatiesysteem van type D en D+ wordt de aangevoerde koude lucht opgewarmd door de warme lucht die afgevoerd wordt. Daardoor werkt dit ventilatiesysteem zeer energiebesparend. 

Bij een balansventilatie met ventilatiesysteem D+, hoeven geen ventilatieroosters voorzien worden. 

Ventilatiesysteem E: hybride systeem

Het hybride ventilatiesysteem E ventileert én verwarmt. Hierdoor heeft u het beste van twee werelden. De afgevoerde lucht van het C+-systeem stroomt langs een lucht/water warmtepomp. De aanvoer van frisse lucht gebeurt in de droge ruimte, de afvoer van vervuilde lucht in vochtige ruimtes. Met dit systeem zorgt u niet alleen voor warmte die u kunt gebruiken voor het verwarmen van uw woning, maar ook voor sanitair warm water. 

Topkwaliteit in ventilatie: de beste merken

Kwaliteit in ventilatie is enkel mogelijk met de beste producten. Wij werken daarom alleen met merken die hun kwaliteit bewezen hebben. In ons gamma vindt u dan ook alleen maar hoogstaande merken als Begetube, Egeda en Vasco. 

Voor de plaatsing van deze topproducten, kunnen wij beroep doen op een uitgebreid netwerken van gespecialiseerde installateurs in ventilatie.

Ben u doe-het-zelver? Vraag ons om advies. We staan u graag bij met raad en daad!

Gratis offerte ventilatie

Vraag nu uw gratis offerte aan of contacteer ons voor meer informatie. Wij staan u graag bij in Lier en alle omliggende steden en gemeenten. In een straal van 20 km rond Lier geniet u bovendien van een gratis levering!

Wij staan voor u paraat in Lier en ruime omgeving. 

GRATIS LEVERING als u in een straal van 20 kilometer rond Lier!

Aan de slag als doe-het-zelver

Wilt u zelf aan de slag met je sanitair, centrale verwarming, airco of ventilatie?

Contacteer ons voor de mogelijkheden of kom naar onze toonzaal. Wij zijn met onze gedreven en klantvriendelijke medewerkers hét aanspreekpunt voor de doe-het-zelver.


AIRCO LIER - SANITAIR LIER - VENTILATIE LIER - CENTRALE VERWARMING LIER - GROOTHANDEL LIER