Ventilatiesystemen in Lier en Ranst en omstreken.

Van Steenbergen is thuis in alle ventilatiesystemen

We moeten steeds meer isoleren, waardoor ook ventileren steeds belangrijker wordt. Bovendien is de plaatsing van een ventilatiesysteem in nieuwbouw- en renovatieprojecten verplicht sinds 2006. Doeltreffend ventileren kan enkel met een beproefd ventilatiesysteem. Van Steenbergen is vertrouwd met de verschillende soorten ventilatiesystemen. Wij zijn uw uitgelezen partner om u te adviseren welke oplossing het best bij uw project past en kunnen onze gespecialiseerde installateurs inschakelen voor het plaatsen van ventilatiesystemen overal Lier en elders in Antwerpen. Ook doe-het-zelvers kunnen bij ons terecht.

Soorten ventilatiesystemen

  • Ventilatiesysteem C en C+: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Dit ventilatiesysteem combineert natuurlijke met mechanische ventilatie. Verse lucht wordt langs raamroosters aangevoerd, terwijl ventilatoren in de natte ruimtes zorgen voor de mechanische afvoer van de vervuilde lucht. Het ventilatiesysteem C+ is energiezuiniger, met een vraaggestuurde mechanische afvoer.

  • Ventilatiesysteem D en D+: mechanische toevoer, mechanische afvoer Dit energiebesparend ventilatiesysteem maakt gebruik van warmterecuperatie: de aangevoerde koude lucht wordt opgewarmd door de afgevoerde warme lucht in een warmtewisselaar. Kiest u voor balansventilatie met ventilatiesysteem D+, dan is een investering in ventilatieroosters overbodig.

  • Ventilatiesysteem E: het nieuwe hybride systeem Dit intelligente en uiterst energiezuinige ventilatiesysteem biedt het beste van twee werelden: het ventileert en verwarmt. Hierbij zal het de afgezogen lucht van het C+-systeem langs een lucht/water warmtepomp laten stromen. De toevoer van verse lucht gebeurt in de droge ruimte, de afvoer van vervuilde lucht in vochtige ruimtes. Dit systeem kan warmte produceren voor sanitair warm water en om uw woning te verwarmen.

De beste merken voor uw ventilatie

Enkel het beste is goed genoeg voor onze klanten. We kiezen resoluut voor kwaliteit met merken als Begetube, Egeda en Vasco.